Green Sheep Collective — Sustainable Architects Melbourne

Project

Extended Families

This sustainable subdivision and two new homes were designed to provide for two families, allowing for flexible outdoor spaces that afford both expanded shared areas, and privacy when required.

The designs incorporate shared resources such as gardens, solar power and rainwater collection. Great flexibility is designed into the layout, allowing for changing lifestyles as members of the families grow up, move in, move out, age, or simply change plans.

The houses exemplify passive solar design, with north facing windows and eaves, northern gardens, thermal mass, cross ventilation, and thermal chimneys - expressed as strong design elements in their materiality and form.

Download the floor plans (223kb PDF).

PROJECT COLLECTIVE

  • Green Sheep Collective with Studio Kophi (designers)
sarah lucy