Relocated Recycled

Green Sheep Collective were delighted to be involved in this project – one that saves a whole house from demolition, relocates it, and renovates it to create an energy efficient home that is well lit, naturally ventilated, and connected to the beautiful garden surrounding it.

Owner builders Calan and Sarah committed to the concept to create a double height ceiling and void, with mezzanine, north-facing windows and balcony, to transform otherwise ‘pokey’ areas into bright spaces that are flexible in function, well connected to living areas and create exciting internal volumes.

Sarah and Calan’s commitment to salvaging and recycling had no limits, and their beautiful sense of light, space and design – not to mention their skills in construction – are evident throughout the whole home.

The publication of this home in Sanctuary Magazine Issue 31 further details the great lengths Calan and Sarah went to, in order to create their beautiful home and to reduce their environmental impact. Impressive!

Download the floor plans and section (275kb PDF).

Check out the article in Sanctuary Magazine - Issue 31 (785kb PDF).

PROJECT COLLECTIVE

  • Green Sheep Collective and owners (architects + designers)
  • Calan + Sarah (owner builders)
  • Print Together (photography)