Green Sheep Collective — Sustainable Architects Melbourne

Project

Sun Townhouses

These townhouses were designed for a sub-division in Quarry Hill, Bendigo. The clients want to do all they can to ensure that a sustainable development, respectful of neighbouring properties, is possible before they sell the site.

Courtyards are provided to allow natural light and cross ventilation, along with a strong connection to outdoor spaces. Balconies provide for outdoor spaces on the first floor, with appropriate screening providing for privacy, while allowing views to trees in the distance.

Water tanks are brought to the front of the site, helping to define the entries and to 'advertise' the water efficiency of these houses.

Download the floor plans (222kb PDF).

PROJECT COLLECTIVE

  • Green Sheep Collective (architect)
sarah lucy